&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
13 februari 1999

 


[Autosite]

Rel om 'verkrachting in jeans'

"Jeans, alibi voor verkrachting." Drie in spijkerbroek geklede vrouwelijke leden van het Italiaanse parlement, met in het midden de kleindochter van de voormalige fascistische leider Mussolini, Alessandra, tonen deze tekst uit protest tegen het besluit van een Italiaanse rechtbank een vermeende verkrachter vrij te spreken.

Rechters kwamen tot die beslissing, die een golf van verontwaardiging teweeg bracht, omdat het slachtoffer een strakke jeans droeg, die volgens hen onmogelijk zonder haar hulp uit te trekken was. Het slachtoffer handelde dus uit vrije wil en er was dus geen sprake van verkrachting, zo oordeelden de rechters.

Een van de rechters, Gennaro Tridico, zei dat hij en zijn collega's erg gevoelig staan tegenover de seksuele problemen die vrouwen in de samenleving hebben. De hoofd van de parlementaire commissie voor gelijke rechten, Silvia Costa, heeft het ministerie van Justitie opgeroepen om Tridico's afdeling geen seksdelicten meer te laten behandelen.

Het slachtoffer zelf reageerde in de krant La Stampa: "Ik kan het niet geloven. Ik zal nooit meer vertrouwen in justitie hebben."

FOTO: REUTERS






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.