&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
13 februari 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Albert Heijn]
[Eurocard Mastercard]
[VSB Hypotheken]
[CMG]
[Matchbank]
[World OnLine]
[FBTO verzekeringen]
[Netaspect]

Negen van onze campings bij Europese top

door Huib Boogert en Theo Jongedijk - ROTTERDAM/BERLIJN, zaterdag

Negen Nederlandse campings behoren tot de absolute top van Europa. Ze werden daarvoor gisteren bekroond door de Duitse toeristenbond ADAC. Die internationale toplaag telt slechts vijftig campings.

De bedrijven blinken uit door sanitair en comfort van hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor de manier waarop de gasten worden behandeld en beziggehouden.

De ADAC, een zustervereniging van de ANWB, verleende de campings het felbegeerde predikaat Superplatz.

De namen van de bekroonde campings worden onthuld in de ADAC-Campinggids die vanaf nu bij onze oosterburen in de winkels ligt.

Veel aanzien
Die zogenaamde Campingführer heeft veel aanzien. Het is de 'Michelin-gids' voor de Duitse kampeerliefhebber. De gids wordt ook in Nederland veel verkocht, onder meer bij de ANWB. Hij bevat gegevens van 16.000 campings in alle landen van Europa.

De Duitse inspecteurs noemen de groenbeplanting op de onderscheiden Nederlandse campings 'een lust voor het oog'. Ze zijn ook hooglijk gecharmeerd van de energiebesparing en van de gescheiden vuilinzameling. "Bovendien is de bewegwijzering naar de campings vrijwel perfect", aldus de ADAC.

De Nederlandse campings die de titel 'Superplatz 1999' kregen, zijn: Scheldeoord (Baarland), De Paal (Bergeyk), Napoleonhoeve (Breskens), Tempelhof (Callantsoog), De Wildhoeve (Emst), BreeBronne (Maasbree), In de Bongerd (Oostkapelle), De Wijde Blick (Renesse) en De Kom (Steenwijk).

Het aantal supercampings zakte dit jaar van 60 naar 54 stuks. Ze zijn te vinden in Duitsland (9), Nederland (9), Oostenrijk (13), Spanje (8), Italië (7), Frankrijk (6) en Denemarken (2). Vooral Duitsland en Frankrijk moesten dit jaar inleveren.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBT) in Leidschendam toonde zich gisteren verheugd met de Duitse onderscheiding voor de Nederlandse topcampings. Algemeen directeur Th. Schmitz: "Kampioen worden is moeilijk, maar kampioen blijven is zwaarder."

Op de Nederlandse campings zijn Duitsers elk jaar de voornaamste categorie buitenlanders.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.