&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[ABN AMRO]
[Autosite]

Rabobank en TVM naar Tour

PARIJS, dinsdag

De Nederlandse wielerploegen Rabobank en TVM zijn zeker van deelneming aan de 86e editie van de Ronde van Frankrijk, die 3 juli van start gaat in Le Puy-du-Fou. Beide teams maken deel uit van zestien 'zekere' formaties die de organisatie van 'La Grande Boucle' heeft aangewezen.

Met name TVM en Festina waren het afgelopen jaar tijdens de Ronde van Frankrijk verwikkeld in dopingaffaires. Ook de Franse Festinaploeg staat weer op de deelnemerslijst.

Na de Ronde van Italië en de Dauphiné zullen de resterende vier wielerploegen op 16 juni worden gekozen. Twee ploegen uit de top zestien van eind 1998, Vinavil (Italië) en US Postal (Verenigde Staten) werden niet aangewezen omdat zij na de transferperiode waren gezakt op de lijst. Daarvoor in de plaats werden de Franse ploeg van Credit Agricole en het Spaanse Vitalicio toegelaten.

De deelnemende teams zijn: Casino, Cofidis, Festina, Crédit Agricole (Frankrijk), Mercatone Uno, Mapei, Polti, Saeco (Italië), ONCE, Banesto, Kelme, Vitalicio (Spanje), Rabobank, TVM (Nederland), Telekom (Duitsland) en Lotto (België).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.