&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[Autosite]
[ABN AMRO]

Voetbaltraining op tennisbaan

Van onze speciale verslaggever

LIMASSOL, dinsdag

De voorbereiding van het Nederlands olympisch team op de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus is voor een deel in het water gevallen. Het populaire vakantie-eiland, waar normaal gesproken 340 dagen per jaar de zon schijnt, wordt momenteel geteisterd door het slechtste weer sinds twaalf jaar. Hoewel de bevolking blij is met de hevige regenval van zondagnacht, stonden bijna alle Cypriotische voetbalvelden gisteren onder water. Bondscoach Han Berger moest voor de ochtendtraining uitwijken naar de kleine tennisbaan (!) van het hotel, waar de achttien spelers slechts een partijtje tennisvoetbal konden afwerken.

Voor een serieuze middagsessie was eveneens de nodige improvisatie nodig. Na een busrally over onverharde bergpaden vol hobbels kuilen werd een drassig trapveldje van een afgelegen Countryclub gevonden. De traditionele kennismaking met het armetierige Yermasoyia Stadium kon namelijk ook al geen doorgang vinden, zodat Jong Oranje vanmiddag (aftrap 14.00 uur Nederlandse tijd) pas voor de eerste keer in aanraking komt met het knollenveld waarop tegen het gastland moet worden gespeeld. Vanwege de A-interland tussen Cyprus en San Marino morgen in het grote stadion in Limassol werd het duel van de olympiërs verplaatst naar het veredelde amateurcomplex, waar enkele gammele ijzeren banken als tribune fungeren en verder geen faciliteiten aanwezig zijn. Desondanks gaf de UEFA toestemming voor de interland.

Vermoedelijke opstelling olympisch team: Zegers (Excelsior); Jaliens (Sparta), Van Bommel (Fortuna), Hofland (Fortuna) en Willems (Vitesse); Oude Kamphuis (FC Twente), Nieuwenburg (Sparta), De Jong (FC Utrecht) en Musampa (Bordeaux); Vennegoor of Hesselink (FC Twente) en Bruggink (PSV).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.