&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[Autosite]
[ABN AMRO]

Sprintploeg verlaat KNSB

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, dinsdag

De uitermate succesvolle sprintkernploeg scheidt zich de komende drie seizoenen vrijwel zeker af van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond. De onderhandelingen tussen een aantal sponsors, die bereid zijn jaarlijks een bedrag van enkele miljoenen neer te tellen, en de formatie van de Amerikaanse coach Peter Müller zijn op een oor na gevild. De overkomst geldt tot en met de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City.

Müller bracht KNSB-voorzitter Wim Schenk en topsportcoördinator Ab Krook half januari, tijdens het NK sprint in Groningen, tijdens een persoonlijk onderhoud op de hoogte van de belangstelling van de kant van het bedrijfsleven voor zijn equipe. De schaatsbond heeft tot op heden evenwel nog niet gereageerd. De sprinttrainer heeft het contract dat de bond hem voor de komende jaren heeft aangeboden nog ondertekend.

Het verlies van wereldkampioen Jan Bos, Erben Wennemars, Jakko-Jan Leeuwangh, Jeroen Straathof, Andrea Nuyt, Marieke Wijsman, Tonny de Jong en Annamarie Thomas betekent de zoveelste aderlating voor de KNSB. Eerder kozen onder anderen Rintje Ritsma, Martin Hersman en Marianne Timmer (allen Sanex) en Gianni Romme en Bob de Jong (beiden Spaar Select) voor een commercieel avontuur uit onvrede met het beleid van de schaatsbond.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.