&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[Beurstip]
[V & L informatica]
[Autosite]

Wall Street verdeeld

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, dinsdag

Wall Street begon gisteren positief. Na het verlies van afgelopen vrijdag vonden veel beleggers het tijd worden om op koopjes te gaan jagen. Met name de internet-gerelateerde fondsen, die vorige week fikse tikken moesten incasseren deden het goed. Maar de winst kon maar kort worden vastgehouden en de Dow Jones Industrial index sloot zelfs weer met een verlies, van 13,13 punten op 9291,11. Dat was wel duidelijk boven het laagste punt van de dag, toen de graadmeter op een verlies van 90 punten stond.

Ralph Acampora van Prudential Securities, de afgelopen tijd een van de meest bullish analisten, liet weten dat Wall Street volgens hem voor een correctie staat van vijf tot tien procent, en dat joeg beleggers flink angst aan.

Daar kwam nog eens overheen dat Richard McCabe van Merrill Lynch zei te verwachten dat de Dow Jones index terug zal vallen tot een niveau van 7500 tot 8000. En aangezien de markt het verder moest doen zonder enig richtinggevend nieuws over bijvoorbeeld de economie, was dat genoeg om de stemming te doen omslaan.

Onder de blue-chips toonde Boeing een zwakke stemming. De vliegtuigbouwer werd zwaar gestraft voor het nieuws dat China de komende twee jaar geen nieuwe vliegtuigen zal bestellen. Verder toonden de financials een zwakke stemming, met name J.P. Morgan verloor terrein.

Dankzij het herstel van de high-tech aandelen kon de Nasdaq-index toch nog een winst behouden van 27 punten, al was dat dat een stuk onder de eerder geboekte winst van meer dan 41 punten.

Microsoft was een van de uitschieters in positieve zin. Gisteravond werd bekend dat het concern gaat samenwerken met British Telecom. Samen willen zij de gebruikers van mobiele telefoons meer gaan aanbieden. Verder kondigde Microsoft aan te gaan reorganiseren. Dat leidde tot een flinke vraag van beleggers naar de aandelen.

De alliantie van Cisco Systems en Motorola was ook goed voor flinke koerswinsten. Ook deze combinatie wil cyberspace via de mobiele telefoon naar consumenten brengen.

Ondanks verhalen over hevige prijsconcurrentie van de makers van processoren, zag Intel de koers oplopen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.