&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[Beurstip]
[V & L informatica]
[Autosite]

Habitat sluit deuren

Van onze financiële redactie - AMSTERDAM, dinsdag

Alle zeven Habitat-winkels gaan voorlopig dicht. Habitat Holland heeft het faillissement aangevraagd. Vandaag buigt de rechter zich over de aanvraag.

De rechter zal een curator aanwijzen. Hij moet bekijken of er overlevingsmogelijkheden zijn voor de woonwarenhuizen, waar in totaal 150 mensen werken.

De afgelopen weken is tevergeefs geprobeerd de keten te redden, al dan niet in afgeslankte vorm. De presentatie van de reddingsplannen werd steeds uitgesteld.

De bonden putten hieruit hoop. "Doordat het langer duurde, dachten wij dat er mogelijk meer winkels open zouden kunnen blijven", stelde bestuurder P. van der Put van FNV-Bondgenoten. Maar op het laatst werd gesproken over het voortzetten van nog maar één zaak, die in Amsterdam. De andere winkels zijn gevestigd in Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Habitat Holland werd in 1988 losgemaakt van de gelijknamige Britse keten. Ikea is mede-eigenaar, maar is ook schuldeiser. Veel van de artikelen in de Habitat-warenhuizen zijn afkomstig van Ikea.