&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[Beurstip]
[Autosite]
[V & L informatica]

Unilever verkoopt Duitse salades

ROTTERDAM, dinsdag

Unilever heeft het grootste deel van zijn Duitse dochter Fritz Homann Lebensmittelwerke verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde. Homann maakt salades en dressings voor de Duitse markt.

Van de 1900 werknemers zijn er 1770 bij de verkoop betrokken. De omzet van de verkochte activiteiten bedraagt ƒ563 miljoen. Gilde (beschikbaar vermogen ƒ2 miljard) zal Homann samenvoegen met branchegenoot Beeck Feinkostgruppe, dat al sinds 1997 in handen is van Gilde. Daardoor ontstaat een groep met een omzet van ongeveer DM 600 miljoen.

Unilever houdt zelf de margarineactiviteiten en de fabriek voor bakkerijproducten aan, waar de overige 130 mensen werken.

Volgens Unilever, fabrikant van diverse levensmiddelen zoals margarine, ijsjes (Magnum) en diepvriesgroenten (Iglo), behoren verse salades niet tot de kernactiviteiten en margarines wel. Overigens bezit Unilever meer dochters die niet onder de eigen hoofdcategorieën vallen. Die worden niet altijd verkocht. Vooral de lucratieve vreemde eenden in de bijt, zoals de rookworsten van Unox, mogen blijven.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.