&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[Beurstip]
[Autosite]
[V & L informatica]

BT en Microsoft gaan samenwerken

LONDEN, dinsdag

De Britse telecomgigant British Telecom (BT) en de Amerikaanse softwaregigant Microsoft willen samen de gebruiker van de mobiele telefoon meer gaan aanbieden. Zo moet het in de toekomst mogelijk worden om via de zaktelefoon internet en persoonlijke data te ontvangen.

BT en Microsoft hebben de samenwerking gisteren bekendgemaakt. Begin april worden de eerste proeven gedaan. Vanaf het voorjaar van 2000 moeten de eerste diensten verkrijgbaar zijn. Gebruikers die een mobiel abonnement hebben bij de Britse telecomonderneming kunnen dan onder meer e-mailen, agenda's samenstellen en via het internet informatie ontvangen.

BT en Microsoft hopen met de alliantie de concurrentie aan te gaan met Symbian. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Scandinavische telecomfabrikanten Ericsson, Nokia, het Amerikaanse elektronicaconcern Motorola en het Britse computerbedrijf Psion. Het laatste bedrijf is vooral bekend van de notebooks (de zeer kleine schootcomputers).

BT heeft zich in het samenwerkingsakkoord verplicht de zaktelefonie via het internet verder te ontwikkelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Windows, het populaire besturingsprogramma van Microsoft. De Britse onderneming gaat samen met de Amerikaanse softwaregigant nieuwe mobiele producten ontwikkelen die via het internet en Windows opereren.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.