&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[Autosite]

Iran eist excuses
van koning Abdallah

TEHERAN, dinsdag

Een dag nadat Teheran condoleances had gestuurd wegens het overlijden van koning Hoessein heeft het geëist dat de nieuwe koning van Jordanië, Abdallah, openlijk excuses aanbiedt voor zijn uitlatingen over de dreigende rol van Iran voor de veiligheid in het Midden-Oosten.

De Jordaanse ambassadeur in Teheran is afgelopen zondag door de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Kamal Kharrazi, op het matje geroepen.

De uitspraken van Abdallah stonden vorige week in de in Londen gevestigde Arabische krant Al-Hayat. "Iran veroorzaakt nog steeds een probleem, ondanks de gematigde koers van president Khatami", zou Abdallah gezegd hebben.

Kharrazi noemde de "overhaaste uitspraken kenmerkend voor de politieke onvolwassenheid" van Abdallah. De Iraanse minister van Defensie, Ali Shamkhani kenschetste de jonge koning als een "amateur."

Bij de massaal door staatshoofden bezochte begrafenis van koning Hoessein was namens Teheran de Iraanse ambassadeur aanwezig. Volgens Kharrazi was er te weinig tijd om een hoogwaardigheidsbekleder af te vaardigen om Hoessein de laatste eer te bewijzen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.