&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[Autosite]

Nu ook videobeelden bij de
spookverhalen van Belgrave Hall

door Petra Janbroers - LONDEN, dinsdag

Het geluid van voetstappen achter de muren, geurtjes die opstijgen uit de vroegere keuken en soms een glimp van vage menselijke omtrekken. Het zijn typische verschijnselen van een spookhuis, zoals het Belgrave Hall Museum in het Engelse Leicester. Daar is de opwinding groot: mogelijk twee spoken zijn op de video vastgelegd.

Een vrouw, overduidelijk in bruisende Victoriaanse jurk, en een nog schimmiger figuur haasten zich door de nacht langs de muren van het museum en lossen 'in het niets' weer op, terwijl een grijze mist uit de tuin komt aanrollen. De curator van het museum, Stuart Warburton, gelooft beslist dat het spookt en heeft de video's naar een laboratorium gestuurd. "Al zo vaak heeft personeel hier iets raars gezien, gehoord of geroken. "


Drie oude vrijgezellinnen (van links naar rechts Charlotte, Margaret en Ellen Ellis), zouden nog steeds de contreien van het statige achttiende-eeuwse landhuis onveilig maken....of sterker nog..betrapt zijn tijdens hun nachtelijke omzwervingen, hier twee dagen voor Kerstmis. FOTO'S: PAGE ONE


Dat er iets geheimzinnigs is aan Belgrave Hall, een landhuis buiten Leicester, was allang bekend. Het werd gebouwd in 1709 en kwam in het midden van de vorige eeuw in bezit van de fabrikant en parlementariër John Ellis. Vijf van zijn zeven dochters waren 'ouwe vrijsters' en stierven in het huis.

Maar het zou zijn zuster Charlotte, die er eveneens haar laatste adem uitblies, zijn wier geest rusteloos door het huis zweeft. Verschillende personeelsleden beweren wel eens een witte figuur in Victoriaanse jurk en zwarte schoenen te hebben zien rondspoken.

Eind vorig jaar werden er ineens onverklaarbare beelden door de camera opgevangen. Midden in de nacht floepten de buitenlichten van het museum aan. Vijf seconden daarna valt een spookachtige verschijning te zien die kort daarna weer zomaar verdwijnt.

"Het is niet in scène gezet want dat zouden andere verborgen camera's hebben geregistreerd", aldus curator Warburton. "We hebben er een beveiligingsbedrijf bij gehaald, maar dat verklaart die beelden nog niet. Ik heb nu paranormale experts ingeschakeld. Er is hier iets niet pluis."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.