&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[VSB Hypotheken]
[Netaspect]
[CMG]
[Eurocard Mastercard]
[Albert Heijn]
[Matchbank]
[World OnLine]
[FBTO verzekeringen]

Jaar cel wegens ontucht met dochter (3)

ROTTERDAM, dinsdag

De rechtbank in Rotterdam heeft maandag een Rotterdammer veroordeeld tot een jaar celstraf wegens ontucht met zijn 3-jarige dochter.

Volgens het openbaar ministerie had de 40-jarige R.B. zijn dochter ook verkracht maar dat achtte de rechtbank niet bewezen. Tegen de Rotterdammer was vijf jaar cel geëist.

De moeder van het nu 4-jarige meisje stapte begin vorig jaar naar de politie, nadat de huisarts het kind had onderzocht. Volgens de arts waren er aanwijzingen dat het kind seksueel was misbruikt.

Bij de politie legde het slachtoffer vervolgens een aantal belastende verklaringen tegen haar vader af. Ook de moeder en haar volwassen oudste dochter verklaarden over gesprekken die zij met het meisje hadden gehad. Het kwam er volgens de twee vrouwen telkens op neer dat het kind vertelde dat haar vader haar had gepenetreerd.

De verdachte ontkende in alle toonaarden. Hij zou zijn "eigen kleine meissie" nooit iets aandoen. Zijn advocaat mr. Vermeulen ging tijdens de zitting twee weken geleden uitvoerig en plastisch in op het bewijsmateriaal tegen zijn cliënt. Volgens hem is niet bewezen dat het meisje is gepenetreerd of misbruikt.

Ook de rechtbank vindt dat verkrachting niet is bewezen. Wel is volgens de rechtbank vast komen te staan dat B. ontucht heeft gepleegd met zijn dochter. (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.