&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
22 januari 1999

 



Heiner pakt opnieuw brons

door Erik Dercksen - MELBOURNE, vrijdag

Twee keer brons binnen één week tijd. Roy Heiner en zijn bemanning Dirk de Ridder en Peter van Niekerk hebben definitief hun visitekaartje afgegeven in de olympische Soling-klasse.

En dat terwijl het Nederlandse team naar eigen zeggen nog niet eens echt goed op dreef is. Vorige week werd het eerste brons gepakt tijdens het 'gewone' wereldkampioenschap. Gisteren was er opnieuw een derde plek. Nu tijdens het zogenaamde 'match racen', waarvoor de beste zestien deelnemers zich plaatsen tijdens het eerste wereldkampioenschap. Op de Olympische Spelen worden deze twee soorten zeildisciplines gecombineerd. Daarom biedt het resultaat van Heiner extra perspectief voor de (olympische) toekomst van zijn team.

Zelf hield Heiner na het brons van vorige week absoluut geen rekening met een evenaring tijdens het WK matchracing. "Match-racen vraagt heel veel teamwork en enorme reactiesnelheid. Ook je boathandling moet perfect zijn en bij ons is dat nog ver te zoeken", zo meende Heiner, die verrast was over de samenwerking met zijn bemanningsleden.

Peter van Niekerk zeilde vorig jaar al met Heiner aan boord van de Brunel/Sunergy tijdens de Whitbread round the world-race. Dirk de Ridder deed dat aan boord van het jacht Merit Cup. Door het meezeilen met de race rond de wereld is het Nederlandse team aanmerkelijk later aan de olympische voorbereiding begonnen dan de rest van de wereldtop in deze klasse. "Bij ons gaat het allemaal nog niet automatisch. We moeten nog te veel nadenken. Er moet nog veel werk verzet worden", aldus Heiner.

De twee bronzen plakken zijn voor hem en zijn team in ieder geval een flinke opsteker in de voorbereidingen naar Sydney 2000.

WK matchracen: 1.Zweden (Hans Wallen), 2. Verenigde Staten (Jeff Madrigali), 3. Nederland (Roy Heiner).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.