vrijdag
22 januari 1999

AMVJ kansloos

Van onze volleybalmedewerker - AMSTELVEEN, vrijdag

De volleybalsters van VersaTel/AMVJ hadden voor het duel met Günes Istanboel eigenlijk geen kans meer om de volgende ronde in de Europa Cup 3 te bereiken. Nadat de Amstelveense ploeg vorige week in Turkije al volledig kansloos was, kreeg VersaTel/AMVJ in eigen huis ook met 3-0 (18-25, 16-25, 19-25) dik klop.

De enige hoop die de ploeg van Agnes Brunninkhuis had, was sterk te starten in de eerste set. Maar de thuisploeg kreeg het al niet eens voor elkaar een voorsprong in de openingsfase te nemen. Istanboel sloeg al heel snel een gat en liet AMVJ op ruime achterstand.

Na ruim een kwartier slaagde de geroutineerde Turkse ploeg erin de eerste set te winnen. Hierdoor plaatste Istanboel zich voor de kwartfinale in de CEV Cup. Hoewel de Turkse subtopper de overwinning niet meer nodig had, gunde het team de thuisploeg geen set. In sneltreinvaart snelde Istanboel naar de zege.