&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
22 januari 1999

 



Ali Elkhattabi en Sparta rond

NOVO SANCTI-PETRI, vrijdag

Heerenveen-spits Ali Elkhattabi is toegevoegd aan de selectie van Sparta. De Marrokaanse international heeft een contract van 3,5 jaar getekend bij de Rotterdamse club. Elkhattabi, bijgestaan door de VVCS, is momenteel nog in Spanje met Heerenveen op trainingskamp. Hij komt zo spoedig mogelijk naar huis.

*• Feyenoord-trainer Leo Beenhakker praat pas na terugkeer in Nederland (zondag) verder over de mogelijke overgang van René Bot, die momenteel geen vaste basisplaats heeft, naar De Graafschap. De Doetinchemse club ziet de 20-jarige vleugelverdediger graag komen als vervanger van Fabian Wilnis, die tijdens de winterstop vertrok naar het Engelse Ipswich Town.

•* Jarda Paciorek speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard. De 19-jarige Tsjechische middenvelder speelt al vier jaar bij Feyenoord, maar brak nooit door in Rotterdam-Zuid. In het trainingskamp van Fortuna in het Spaanse Cadiz, liet Paciorek zo'n goede indruk achter, dat de Limburgers besloten hem de rest van het seizoen over te nemen.

*• De Serviër Spira Grujic kan zondag alsnog met FC Twente op trainingskamp naar Kroatië. Aanvankelijk kreeg hij geen inreisvisum, maar de problemen zijn later alsnog opgelost.

*• De tuchtcommissie van de KNVB heeft FC Twente een boete gegeven van 10.000 gulden wegens wanordelijkheden tijdens de wedstrijd tegen SC Heerenveen op 11 november vorig jaar. De Enschedese supporters misdroegen zich onder meer met spreekkoren tegen de scheidsrechter en Heerenveen-spelers.

*• Dertien ex-profs hebben zich in Zeist aangemeld voor de tweede KNVB-scheidsrechterscursus. Onder hen Raymond Atteveld (FC Groningen) en Fred van der Hoorn (FC Den Bosch), in hun voetbalcarrière notoire kaartenverzamelaars. Nu willen ze zelf tot het arbiterskorps toetreden. Scheidsrechters Cees Bakker, Mario van der Ende, Frans Houben en John Blankenstein zijn de docenten. Naast Atteveld en Van der Hoorn hebben Marco Roelofsen (FC Zwolle), Darije Kalezic, Romeo van Aerde, Johan Garrelfs (allen RKC Waalwijk), Erwin van der Looi (NAC), Anton Vriesde (MVV), Frank Berghuis (Cambuur), Richard van Gils (Eindhoven), Pol van Boekel (VVV), Willem van 't Land en Rob Hasselbach zich aangemeld.

*• Ajax betaalt ongeveer 10 miljoen gulden voor de deelneming in de nieuwe Belgische fusieclub Germinal Beerschot Antwerpen. Volgens Arie van Os, de penningmeester van de Amsterdammers, wil de club zo snel mogelijk voor meer dan 50 procent eigenaar van de nieuwe Antwerpse Eerste klasser worden. Martien Vreijsen, oud-voetballer van NAC, Feyenoord en FC Twente is technisch directeur en Franky van der Elst, nu nog voetballer van Club Brugge, gaat de nieuwe spelersgroep trainen. Germinal Beerschot Antwerpen hoopt met een begroting van 16 miljoen gulden te debuteren. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Olympisch stadion, de lokatie waar derdeklasser Beerschot nu voetbalt.

*• Thijs Libregts kan voor zijn officiële debuut als bondscoach van Nigeria beschikken over een voltallige selectie. De Rotterdammer verwelkomde gisteren in Lagos alle 29 spelers die hij uit het buitenland had opgeroepen voor de thuiswedstrijd tegen Burundi, morgen in Abeokuta. Het duel is onderdeel van het kwalificatietoernooi voor de eindronde van de Afrika Cup. De bonte selectie van Libregts telt drie spelers die in de Nederlandse competitie uitkomen: Oliseh, Babangida (beiden Ajax) en Lawal (Roda JC).

*• De FIFA neemt geen enkel risico bij de toewijzing van het WK voetbal van 2006. De kandidaatlanden dienen zich aan strikte regels te houden. Dat liet voorzitter Sepp Blatter weten. Hij reageerde op het omkoopschandaal dat het IOC heeft getroffen. "De toewijzingsprocedure voor het WK in 2006 heeft onze speciale aandacht. Zeker nu", zei Blatter veelbetekenend. Acht landen hebben de intentie uitgesproken om het WK in 2006 te organiseren: Brazilië, Engeland, Egypte, Duitsland, Ghana, Marokko, Nigeria en Zuid-Afrika.

*• De Engelse voetbalbond (FA) heeft een grote sponsor gestrikt. De Britse bouwonderneming Nationwide stopt de komende vier jaar een bedrag van bijna honderd miljoen gulden in de voetballerij. Het geld van de nieuwe hoofdsponsor gebruikt de FA om het voetbal in alle leeftijdsgroepen en in alle afdelingen op een hoger niveau te krijgen. Nationwide steekt op jaarbasis vier keer zoveel in de FA als de voorgaande partner Green Flag.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.