&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
22 januari 1999

 



Reuzenslalomtitel voor Oosterbaan

ALTENMARKT, vrijdag

Roger Oosterbaan heeft in het Oostenrijkse Altenmarkt verrassend de Nederlandse titel op de reuzenslalom veroverd. De Nijmegenaar bleef favoriet Hayo Wareman 0,05 seconde voor. Het brons was voor Berry Buijs uit Bergen.

Oosterbaan eindigde in de strijd om het Open Nederlands kampioenschap op de dertiende plaats. De Sloveen Jerney Koblar won de wedstrijd. Hij was ruim twee seconden sneller dan de nieuwe Nederlandse kampioen.

Altenmarkt. Open NK reuzenslalom, mannen Eindstand: 1. Koblar (Slv) 1.52,03, 2. Bear (VSt) 1.52,95, 3. Moltudal (Noo) 1.53,49, 13. Oosterbaan (Nijmegen) 1.54,86, 14. Wareman (Rolde) 1.54,91, 47. Buijs (Bergen) 2.04,38, 50. Wanders (Dwingeloo) 2.05,82.

• De Nederlandse toppers willen duidelijkheid over de toekomst van het topskiën in Nederland. Nog deze week heeft Hayo Wareman een gesprek met het bestuur van de Nederlandse skivereniging. Reden van het spoedberaad is een voorstel van de bond om de opzet van het Nederlands kampioenschap, nu nog een open toernooi, ingrijpend te wijzigen. De Nederlandse skivereniging wil met ingang van volgend jaar een gesloten Nederlands kampioenschap voor junioren en senioren houden. Voor dat toernooi kunnen skiërs zich via de kunstbanen in Nederland kwalificeren.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.