&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
22 januari 1999

 


[ICT Challenge]
[ABN AMRO]
[Ordina]
[Reaal]
[Autosite]
[Beurstip]
[Hypotheek-angst?]

Telfort landelijk
via frequenties
andere aanbieders

door Jan-Kees Emmer - AMSTERDAM, vrijdag

In de strijd om de gunst van de mobiele beller gaat Telfort als eerste nieuwe aanbieder gebruik maken van de frequenties van andere aanbieders. Het bedrijf creëert daarmee een derde landelijk dekkend netwerk.

Het kersverse telecommunicatiebedrijf heeft patent aangevraagd op een vinding waardoor de klant niet merkt dat ze bijvoorbeeld via het netwerk van een andere maatschappij belt. Deze nieuwe methode is uniek in de wereld. Tot nu toe kon er alleen in de randstad met Telfort gebeld worden.

Directeur Mobiele Diensten T. Valeski van Telfort:"We zijn er erg trots op, omdat we merkten dat het een groot nadeel was dat we nog geen landelijk bereik hadden."

Door een aanpassing van de simcard, het brein van de mobiele telefoon, lijkt het alsof een abonnee in Nederland altijd via Telfort belt, terwijl eigenlijk het netwerk van een van de andere aanbieders wordt gebruikt.

Het is de bedoeling dat de landelijke dekking van Telfort voor eind maart gerealiseerd is. "We willen voor 1 april klaar zijn. Dan wordt het namelijk mogelijk om van aanbieder te veranderen met behoud van je nummer. Wij verwachten daar veel van, zeker omdat we net als KPN en Libertel landelijke dekking kunnen bieden", aldus Valeski.

Tarieven
Ondanks de grote uitbreiding van de dekking, heeft Telfort volgens Valeski geen plannen de tarieven te verhogen.

Het wordt druk op de markt van mobiele telefonie in Nederland. Naast KPN en Libertel meldde zich in oktober Telfort als nieuwe aanbieder. De komende weken komen daar nog Dutchtone en Ben bij.

Telfort is daarbij een doorslaand succes. Hoewel de maatschappij tot nu toe een beperkte dekking had, wist het toch al een derde van de nieuwe mobiele bellers in de randstad aan zich te binden.