&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
22 januari 1999

 


[Ordina]
[ICT Challenge]
[Reaal]
[Beurstip]
[Autosite]
[ABN AMRO]
[Hypotheek-angst?]

Kabinet blijft fors
investeren in ruimtevaart

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, vrijdag

Minister Jorritsma (Economische Zaken) wil de Nederlandse ruimtevaartsector ook in de toekomst flink blijven stimuleren en steunen, omdat de ruimtevaarttechnologie van groot belang is voor nieuwe ontwikkelingen in de industrie.

Dat blijkt uit een voorstel van de bewindsvrouw waarover vandaag een besluit wordt genomen in de ministerraad.

Grappige bijkomstigheid is dat de ministers vandaag op het Binnenhof worden verrast met een bezoek van de Amerikaanse ruimtevaartlegende John Glenn, die op dit moment samen met zijn Space Shuttle-crew een tour door Europa maakt.

Het besluit om volop door te gaan met de Nederlandse ruimtevaart staat overigens lijnrecht tegenover een zeer negatieve studie van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, die vorig jaar concludeerde dat de ruimtevaarttechnologie nauwelijks elders wordt benut.

Jorritsma is het hier niet mee eens en ziet duidelijk wel 'spin-off'-effecten. Zo wordt door Economische Zaken gewezen op het grote belang van de ruimtevaart voor zaken als klimaat, navigatie, media en communicatie.

Het toeval wil dat vandaag in de ministerraad ook gesproken wordt over de ruimtevaart, waarbij besloten zal worden dat Nederland ook in de toekomst de ruimtevaarttechnologie flink zal blijven stimuleren.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.