&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
22 januari 1999

 


[Ordina]
[Reaal]
[Beurstip]
[ABN AMRO]
[ICT Challenge]
[Hypotheek-angst?]
[Autosite]

Sterke winstgroei voor
AOT en Bank Labouchère

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, vrijdag

Marketmaker AOT heeft vorig jaar de nettowinst met 68% zien stijgen tot ƒ79 miljoen. Zakenbank en fusiepartner Bank Labouchère presteerde nog beter met een toename van 88% naar ƒ138 miljoen.

Daarmee steeg de winst per aandeel AOT van ƒ2,01 tot ƒ3,38. Het resultaat van AOT wordt enigszins vertekend door een bijzondere bate van ƒ17,1 miljoen. Deze vloeit voort uit de fusie tussen de aandelen- en optiebeurs. Het surplus van de oude verenigingen (Vereniging voor de Effectenhandel en de Vereniging European Options Exchange) is toen aan de leden, waaronder AOT, overgemaakt.

Daarnaast liet de winstgroei in het vierde kwartaal een vertraging zien. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening (ƒ11,9 miljoen) ligt ruim 20% hoger dan in dezelfde periode van 1997. "Het vierde kwartaal is een heel bijzonder kwartaal geweest", benadrukt AOT-directievoorzitter S.L. de Boer in een verwijzing naar de heftige koersbewegingen in die periode.

"Zelfs een club van Nobelprijswinnaars (LTCM, red.) ging toen bijna falliet. Door de risico's te beperken hebben wij geen geld verloren, en zelfs een hogere winst geboekt. We zijn er zelf heel tevreden over."

De sterke en evenwichtiger winstgroei van ex-Aegondochter Labouchère verklaart De Boer uit het stabielere marktsegment (bemiddeling) waarin deze zakenbank opereert. "Wij staan vol in de financiële orkaan."

De combinatie AOT en Bank Labouchère behaalde een een nettowinst van ƒ217 miljoen, ofwel ƒ3,41 per aandeel.

De fusie met AOT zal op zijn vroegst in april definitief zijn. De afsplitsing van het hoekmansbedrijf is daar de reden van. De Boer: "Het jaarverslag, dat eind februari verschijnt, moet een maand lang gedeponeerd worden bij de Kamer van Koophandel." Daarna kunnen de aandeelhouders zich pas buigen over de fusie.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.