&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
22 januari 1999

 


[Matchbank]
[CMG]
[Autosite]
[Primafoon]
[World OnLine]
[FBTO verzekeringen]

VVD'ers: ambtenaren
ontduiken rekeningrijden

door Jeroen Hendriks - DEN HAAG, vrijdag

De VVD-Kamerleden Blaauw en Hofstra gaan schriftelijke vragen stellen aan minister Netelenbos over de volgens hun sterke aanwijzingen dat steeds meer ambtenaren van Verkeer en Waterstaat die met de auto naar hun werk gaan, een leasewagen krijgen om straks de kosten van rekeningrijden te ontduiken.

De liberalen vermoeden dat het aantal lease-auto's op het ministerie stijgt bij mensen die straks onder het rekeningrijden gaan vallen. Op die manier kan de minister de kosten voor haar ambtenaren ontlopen omdat bij een lease-auto de kosten van rekeningrijden onder het leasecontract vallen.

Minister Netelenbos wil het rekening rijden in 2001 invoeren op de snelwegen in de randstad. Automobilisten in de ochtendspits zijn dan minimaal vijf gulden per rit kwijt. De bewindsvrouw hoopt dat mensen daardoor op andere tijdstippen gaan rijden of het openbaar vervoer nemen, waardoor de files afnemen.

De VVD'ers willen van minister Netelenbos precies weten hoeveel lease-auto's het ministerie onder contract heeft, hoeveel er de komende tijd bijkomen en welke criteria er worden gehanteerd bij de toewijzing van deze wagens.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.