&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
22 januari 1999

 


[World OnLine]
[CMG]
[FBTO verzekeringen]
[Primafoon]
[Matchbank]
[Autosite]

"Omroep-status moet verdwijnen"

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, vrijdag

De omroep-status moet verdwijnen. Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) wil op die manier een einde maken aan de concurrentie tussen de publieke omroepen en 'kijkcijferdwang'.

Dit schrijft de PvdA-bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij ingaat op de nieuwe concessiewet die begin 2000 in werking moet treden.

Van der Ploeg wil vanaf volgend jaar de afzonderlijke publieke omroepen geen aparte concessie meer geven. De publieke omroepen worden dan ondergebracht in één verband en krijgen een duidelijke gezamenlijke opdracht.

De NOS krijgt hiertoe een concessie voor 10 jaar. Iedere 5 jaar wordt bekeken of de afzonderlijke omroepen nog wel binnen het bestel passen en of ze zich aan de eisen hebben gehouden. Na 5 jaar kunnen ook nieuwe omroepen zich aanmelden.

Van der Ploeg meent dat de publieke omroep nu onvoldoende als geheel functioneert. Hij wil de publieke omroep moderniseren en daardoor sterker en herkenbaarder maken. De staatssecretaris gaat volgende week met de Tweede Kamer in debat over de toekomst van het publieke omroepbestel.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.