&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 januari 1999

 



Makinen leidt in Monte Carlo

Van onze speciale verslaggever - TURINI, woensdag

Drievoudig wereldkampioen Tommi Makinen heeft de troef in handen die hij vandaag op de slotdag van de Rally van Monte Carlo wil uitspelen. De Finse rallycrack is steeds dichtbij de triomf geweest in deze klassieker, maar won nimmer het evenement. Gisteren opende de Mitsubishi-rijder de aanval op de verrassende leidende Fransman Gilles Panizzi die met een privé ingeschreven Subaru Impreza aan de 'Monte' meedoet om pas tijdens de rally van Corsica voor het fabrieksteam van Peugeot in actie te komen.

Aan Panizzi had Makinen aanvankelijk de handen vol. Bekend met het terrein in de Franse Alpen maakte de inwoner van Menton het hem uiterst lastig. Slechts door een twintig seconden tijdstraf voor Panizzi kon Makinen wat dichterbij komen, maar het gat sloeg de Fin op de glibberige proef over de Col de Turini. "Ik maakte de juiste bandenkeus en dat heeft de doorslag gegeven", glunderde Makinen, die vandaag hoopt te worden gehuldigd als de opvolger van zijn landgenoot Harri Toivonen die in 1986 de laatste Finse winnaar in het prinsdom was.

De Nederlandse Fiat Seicento-equipe Roel Fassbender-Bart Hissink heeft andere doelstellingen. De nationale kampioenen mochten als bonus op hun titel aan de 'Monte' meedoen met volledige fabrieksondersteuning. Van de tien uitverkoren Seicento-duo's bezetten zij de vijfde plek. Gisteren kwamen zij op de derde proef van de dag in de problemen. Door een verkeerde bandenkeus raakte Fassbender een muurtje, maakte later op een houten bruggetje een 180-gradenslip toen de wagen van achteren 'wegsprong', om uiteindelijk nog eens 7,5 minuut te verliezen toen nadien een lekke band werd gewisseld. Aankomen in Monaco is nu het parool voor het tweetal dat zich steeds meer thuisvoelt in de Italiaanse fabriekswagen waarmee komend seizoen ook in ons land wordt gereden.

67e Rally van Monte Carlo, eerste rally WK. Stand na tien klassementsproeven (315,68 km): 1. Makinen-Manninmaki (Fin) Mitsubishi Lancer 3.48.56,5, 2. Panizzi- Panizzi (Fra) Subaru Impreza 1.45,6, 3. Kankkunen-Repo (Fin) Subaru Impreza 2.05,8, 4. McRae-Grist (GBr) Ford Focus 2.47,7, 5. Delecour-Savignoni (Fra) Ford Escort 4.09,0, 6. Thiry-Prevot (Bel) Subaru Impreza 4.36,9, 7. Auriol-Giraudet (Fra) Toyota Corolla 4.53,7, 8. Rovanpera-Pietilainen (Fin) Seat Cordoba 7.00,7, 9. Liatti-Cassina (Ita) Seat Cordoba 7.03,4, 10. Burns-Reid (GBr) Subaru Impreza 9.35,4.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.