&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 januari 1999

 


[FBTO verzekeringen]
[CMG]
[Primafoon]
[World OnLine]
[Matchbank]
[Autosite]

Verdachte viervoudige moord
Hilvarenbeek gearresteerd

Van onze correspondenten - MAASTRICHT, woensdag

De politie heeft een 47-jarige man gearresteerd wegens betrokkenheid bij de viervoudige moord in Hilvarenbeek in juli vorig jaar. De Limburger is gisterochtend in alle vroegte van zijn bed gelicht in zijn woning in een achterstandswijk in Maastricht.

De liquidatie op landgoed de Blauwe Hoef in Hilvarenbeek leidde tot een golf van verontwaardiging in ons land. De twee miljonairszonen Polle (20) en Frank Taminiau (18) werden van dichtbij door het hoofd geschoten. De politie ging er al snel vanuit dat de broers toevallig getuige moeten zijn geweest van een afrekening in het criminele circuit.

De twee andere slachtoffers, Nico van Golde (39) en Rinus den Boer (45) uit Maastricht stonden bekend als drugshandelaren. Alle vier bleken op beestachtige wijze geliquideerd.

De nu opgepakte verdachte moet volgens een ingewijde een goede bekende zijn van de doodgeschoten Maastrichtse drugshandelaren. Hij zou lange tijd gewoond hebben in de wijk Witte Vrouwenveld, langs het Geusseltstadion. In deze achterstandswijk blijkt al jarenlang een levendige drugshandel plaats te vinden.

Kort na de gruwelvondst op het landgoed werden al een man en vrouw gearresteerd. Zij bleken later echter niets met het misdrijf te maken te hebben.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.