" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

 

[Nederland]


maandag
1 december 1997

 

Woonnet
World Online
Software ontwikkelaa

Prins Maurits
verlooft zich
met Marilène

door Rob Knijff
APELDOORN, maandag

Onder de stralende blikken van hun ouders hebben afgelopen zaterdag de 29-jarige prins Maurits en zijn twee jaar jongere vriendin Marilène van den Broek hun verloving en voorgenomen huwelijk bekend gemaakt.

Met de ourders...

De oudste zoon van prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven en de jongste dochter van oud-minister van Buitenlandse Zaken, thans Eurocommissaris mr. Hans van den Broek en zijn vrouw Josée, zullen de komende zomer, mogelijk in de maand juni, in het huwelijk treden.

Na het huwelijk zal het jonge paar, dat nu over afzonderlijke woonruimte in Amsterdam beschikt, naar verwachting in de hoofdstad blijven wonen.

Zijne Hoogheid Maurits, Prins van Oranje-Nassau van Vollenhoven, zoals zijn officiële aanspreektitel luidt, stelde afgelopen zaterdag zijn verloofde Marilène zelf aan de vaderlandse pers en zo aan het Nederlandse volk voor, in de statige Audiëntiezaal van Paleis Het Loo in Apeldoorn.

In jacquet

Prins Maurits vertelde dat hij zijn aanzoek op de klassieke manier heeft gedaan. Nadat zij een half jaar geleden over een verloving waren gaan nadenken, meldde de jonge Oranjetelg zich onlangs in jacquet bij zijn aanstaande schoonvader, mr. Hans van den Broek, met de mededeling: "Ik heb u iets heel belangrijks te vragen."

Maurits en Marilène ontmoetten elkaar vierenhalf jaar geleden in het Groningse studentenleven, waar hij economie studeerde en zij bedrijfskunde. Na het behalen van zijn doctoraalexamen in oktober 1995 trad prins Maurits in dienst van de NV Luchthaven Schiphol, waar hij zich bezighoudt met strategische planning. Marilène, die al in 1993 afstudeerde werkt bij Koninklijke Ahold. Zowel prins Maurits als Marilène zijn zeer actief op sportgebied. Vorige maand liepen zij samen de zware marathon van New York.

"We zijn heel blij met elkaar, maar dat is al een tijdje zo. Als ik al haar goede eigenschappen moest opsommen, ben ik wel een half uurtje bezig", zei een lachende prins Maurits zaterdag. Met haar arm liefdevol om hem heen, voegde zij hier stralend aan toe: "Ik denk dat wij elkaar heel gelukkig kunnen maken."

Over het tijdstip van bekendmaking van hun verloving zei prins Maurits: "Het leek ons nu een goed moment. Wij zien veel vrienden in onze omgeving hetzelfde doen, nu zo vlak voor de kerst..." Bovendien wilden beiden het eventuele uitlekken van hun beslissing graag voorkomen, door zelf het blijde nieuws naar buiten te brengen.

Blijven werken

Beiden hopen het "betrekkelijk anonieme leven" dat zij tot nu toe hebben geleid na hun huwelijk volgend jaar zoveel mogelijk te kunnen voortzetten. "Ik denk dat er weinig veranderingen zullen komen ten opzichte van het heden", aldus prins Maurits. In de ogen van Marilène is prins Maurits bovenal toch ook "een hele gewone jongen", al denkt zij wel dat het lastig en even wennen kan zijn om in de toekomst als lid van de Koninklijke Familie door het leven te gaan. Marilène wil ook na hun huwelijk gewoon blijven werken. "Ik heb een leuke interessante baan, met aardige collega's."

Het paarNietsvermoedende museumbezoekers, die zaterdag een dagje naar het Rijksmuseum Paleis het Loo togen, dat gewoon open bleef voor het publiek, stonden tot hun verbazing plotseling oog in oog met het jonge stel. "Een leuke meid" was het spontane eerste oordeel van de meeste bezoekers over de aantrekkelijke, sportieve aanstaande bruid. Toen beiden na afloop van de fotosessie voor de pers terugliepen naar het paleis begroette een enthousiaste haag dagjesmensen hen met een: 'Lang zullen zij leven'.

Prinses Margriet, net terug uit het Spaanse Sevilla waar zij een vergadering van het Internationale Rode Kruis bijwoonde, toonde zich "heel erg gelukkig" met het voorgenomen huwelijk van haar oudste zoon. "Zij zijn heel gelukkig en stralend samen. Ik denk dat dit een heel mooi begin is voor hun toekomst."

En mr. Hans van den Broek, vader van de bruid zei: "Het is hartverwarmend voor ouders om je kinderen zo gelukkig te zien en hen zo in vertrouwen naar elkaar en naar de toekomst te zien kijken."

En het jonge paar zelf? Dat slaakte waarschijnlijk een zucht van verlichting toen zij zaterdagmiddag na afloop van hun ontmoeting met de pers, in een AA-hofauto stapten, om zich een paar honderd meter verderop weer te laten af zetten bij het woonhuis van de Van Vollenhovens, waar zij samen met wederzijdse ouders de lunch gebruikten.

 


Auteursrechten voorbehouden 1996-1997, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer