" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

 

[Buitenland]


dinsdag
18 november 1997

 

World Online
SAP specialist
Woonnet
KLM

Reizen naar Luxor in Egypte
zonder kosten annuleren

door Arnold Burlage - RIJSWIJK, dinsdag

Alle reisorganisaties, aangesloten bij de Travel Unie, Nederlands grootste reisconcern, laten sinds gisteren reizen naar Egypte waarbij op enigerlei wijze Luxor wordt aangedaan, gratis annuleren.

Het gaat om onder meer geboekte vakanties bij Arke, Holland International en Isropa.

President directeur drs. Hans Bakker van Travel Unie reageerde gisteren geschrokken op de vreselijke aanslag in Egypte. "We hebben dit in deze omvang nog niet eerder meegemaakt", zei hij, blij dat van zijn reisbedrijf geen passagier of medewerker werd gekrenkt.

De reisbranche verwachtte gisteren niet dat er een negatief reisadvies voor Egypte zal worden afgekondigd. Ook na aanslagen in Israël en andere landen gebeurde dat tot dusver niet. Wel wordt bezoek aan delen van die landen ontraden. Ook voor Egypte geldt al langer het advies niet per auto of bus van Cairo naar Luxor te reizen maar per vliegtuig. En ook bij de geliefde Nijlcruises wordt aangeraden niet van de standaard overnachtingsplaatsen af te wijken.

"Het is momenteel de rustigste tijd van het jaar. In totaal verblijven van onze reisorganisaties niet meer dan ruim 200 vakantiegangers in Egypte, merendeels in de tot nu toe veilige badplaatsen als Hurghada en Sjarm El Sjeik", aldus Travel Unie-topman drs. Hans Bakker.

 


Auteursrechten voorbehouden 1996-1997, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer