[Nederland]


maandag
2 juni 1997

 

[Vacature deze week]

Ridder Van Gaal in tranen

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, maandag

Bedolven onder mooie woorden en cadeaus nam Louis van Gaal gisteren afscheid van Ajax. De succesvolle trainer, die Ajax de afgelopen zes seizoenen aan elf hoofdprijzen hielp, werd door zijn spelers getrakteerd op een 4-0-zege op Vitesse, waarna het afscheidsfeest een aanvang kon nemen.

Afscheid Van GaalIn de eigen ArenA waar de selectie met een dubbeldekker werd rondgereden, en later in Soccer World, het nieuwe sportcafé van het stadion.

In die omgeving kreeg Van Gaal het ook af en toe te kwaad. Tijdens het lied dat René Froger ten gehore bracht (Number One), maar ook toen hij door staatssecretaris Erica Terpstra benoemd werd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Geflankeerd door z'n 83-jarige moeder en vriendin Truus liepen de emoties bij de trainer soms hoog op. Van Gaal werd ook gehuldigd door de gemeente Amsterdam. In navolging van Rinus Michels, Hans Jorritsma, Ellen van Langen, Ron Zwerver en Frank Rijkaard kreeg de Amsterdammer de sportmedaille van de gemeente Amsterdam uitgereikt.

 


Auteursrechten voorbehouden 1996-1997, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer