Sensationele winst Kenia

door Ruud Onstein - LAHORE, vrijdag

Kenia heeft gisteren voor enorme opschudding gezorgd op de World Cup Cricket door West-Indië, tweemaal eerder winnaar van het toernooi, met 70 runs te verslaan. De West-Indiërs werden voor 96 runs uitgegooid, nadat Kenia zelf het ook niet bijster hoge totaal van 166 had gemaakt. West-Indië speelde zonder enige interesse, ervan uitgaande dat er toch wel gewonnen zou worden, tot dat de wickets begonnen te vallen en de sensatie zich aftekende. Het wordt voor West-Indië nu heel lastig om zich te kwalificeren voor de kwart-finales met nog een wedstrijd voor de boeg tegen Australië.

De andere wedstrijd van gisteren in poule B tussen Pakistan en Zuid-Afrika had van tevoren het hele land in staat van opwinding gebracht, maar bleek achteraf een anti-climax. Zuid-Afrika won met vijf wickets en overklaste Pakistan op alle onderdelen. Pakistan 242 voor 6, Zuid-Afrika 243 voor 5.

Nederland hunkert intussen ook naar zijn eerste overwinning. Vandaag wordt in de wedstrijd tegen de Verenigde Arabische Republiek bepaald welk land onderaan blijft staan in poule B. Floris Jansen zal in ieder geval niet kunnen spelen vanwege een rugblessure. Robbert van Oosterom is waarschijnlijk zijn vervanger.

Standen poule A: 1. Sri Lanka 1-6, 2. Australië 2-4, 3. India 3-4, 4. West-Indië 3-2, 5. Zimbabwe 3-2, 6. Kenya 4-2.

Poule B: 1. Zuid-Afrika 4-8, 2. Nieuw-Zeeland 4-6, 3. Pakistan 3-4, 4. Engeland 4-4, 5. Nederland 3-0, 6. Verenigde Arabische Emiraten 4-0.