" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Expert

"Holland een mooie verliezer"

PARIJS, maandag

Een mooie verliezer, maar het meest ontgoocheld van allemaal. Zo schreven veel kranten gisteren over Oranje, dat in Parijs met 2-1 had verloren van Kroatië in de strijd om de derde plaats. Nederland had leuk gespeeld, maar baalde als geen ander van de uitschakeling op het toernooi.

De Italiaanse krant La Repubblica noemde Oranje een mooie verliezer. "Maar Kroatië op de derde plaats, dat is de verrassing van het toernooi." Dat de Kroaten wonnen, lag volgens het Spaanse La Vanguardia vooral aan de houding van de elf van Hiddink. "Ze leken er nu en dan helemaal niet bij te zijn met het hoofd." Vooral de prestatie van Davor Suker, topscorer met zes treffers, werd breeduit bejubeld. "Sukerman VI", kopte L'Equipe in Frankrijk. "De zege van Kroatië was die van Suker", vond El Mundo in Spanje. "De opstand van een goalgetter, die eigenlijk al begraven was."

The Express on Sunday in Engeland sprak van "Turbokroaten". Ook in eigen land waren de kranten vanzelfsprekend zeer te spreken over de prestaties van Kroatië. "Kroatië is de grootste. De nummer drie van de wereld, fantastisch!", schreef Vjesnik. Slobodna Dalmacija beschreef de heldendaden van de Kroaten met de woorden: "De koningen van het Parc des Princes".

 

Terug naar WK Nieuwspagina

Copyright © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam