" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Expert

Roemenië groepswinnaar

SAINT-DENIS, zaterdag

Roemenië heeft met de grootste moeite de eerste plaats in groep G gered. Tunesië speelde na de uitschakeling en het ontslag van coach Kasperczak onbevangen. En goed. Met 1-1 kon Tunesië thuiskomen. Roemenië wendde een schandalige beurt af door een voltreffer van invaller Moldovan.

Tunesië maakte van het laatste optreden in het WK het best mogelijke. Het merendeel van de 80.000 toeschouwers in Stade de France te Saint-Denis betuigde steun aan het reeds uitgeschakelde land. De Tunesiërs overheersten de eerste helft volledig en namen verdiend de leiding. In de tiende minuut schoot Souayah een strafschop in nadat Dulca Sellimi had neergehaald.

De Roemeense spelers hadden hun haar geel geverfd na een weddenschap met coach Iordanescu voor het bereiken van de achtste finale. In de rust kwam daar het schaamrood op de kaken bij. De eerste 45 minuten hadden ze totaal geen controle over de wedstrijd gekregen.

In de tweede helft nam Roemenië het initiatief over. Lethargie en apathie lieten zich moeilijk verdringen door een andere aanpak. Er moest een invaller aan te pas komen om de achterstand ongedaan te maken en de eerste plaats in groep G zeker te stellen. Moldovan volleyde de bal van dichtbij in op een voorzet van Ilie, 1-1. Hierdoor vermeed Roemenië de confrontatie met Argentinië en is Kroatië de volgende tegenstander.

Roemenië - Tunesië 1-1 (0-1). 11. Souayah 0-1 (strafschop), 72. Moldovan 1-1. Scheidsrechter: Lennie (Aus). Toeschouwers: 50.000. Gele kaart: Beya, Souayah (Tun).
Roemenië: Stelea; Dulca (31. Georghe Popescu), Dobos, Ciobotariu en Petrescu; Marinescu, Galca, Hagi en Munteanu; Lacatus (46. Ilie) en Dumitrescu (67. Moldovan).
Tunesië: El-Ouaer; Sami Trabelsi, Chouchane (83. Thabet), Boukadida en Bouazizi; Souayah (90. Ban Younes), Godhbane, Beya en Chihi; Ben Slimane (55. Jelassi) en Sellimi.