Adrian Ilie matchwinner
van Roemenië

Ilie scoort

LYON, dinsdag

Dezelfde tegenstander, opnieuw een nederlaag. De Colombiaanse voetballers lijken net als vier jaar geleden een uiterst bescheiden rol op het WK te gaan spelen.

Verloren ze in de Verenigde Staten hun eerste wedstrijd met 3-1 van Roemenië, gisteren was dezelfde tegenstander wederom verantwoordelijk voor de eerste nederlaag. In een nauwelijks sprankelend duel werd het in Lyon 1-0. Ilie scoorde net voor het rustsignaal.

Roemenië, met prachtige rapportcijfers door de kwalificatie gekomen, was in de eerste helft wat gevaarlijker. De ploeg van Iordanescu toonde initiatief, zocht wat vaker het vijandelijke doel. Tot uitgespeelde kansen leidde de positievere instelling niet.

De Colombiaanse doelman Mondragon moest twee keer handelend optreden. Een schot van Ilie kon hij maar net keren, bij de rebound van Moldovan lag hij weer op de juiste plek. Bij een kopbal van Moldovan was ook hij vervolgens kansloos, maar toen verdween de bal net naast het doel.

Op slag van rust was Mondragon echter geslagen. Ilie zette met een solo een Colombiaanse verdediger opzij en schoot de bal op een mooie manier in de bovenhoek. De Roemeense defensie onder leiding van de voormalige PSV'er Gheorge Popescu hoefde in het verdere verloop van de wedstrijd geen kansen toe te staan.

Roemenië - Colombia 1-0 (1-0). 45. Ilie 1-0. Scheidsrechter: Lim Kee Chong (Mau). Toeschouwers: 42.000.Gele kaart: Petrescu, Filipescu, Munteanu (Roe), Santa (Col).
Roemenië: Stelea; Petrescu, Gheorge Popescu, Ciobotariu en Filipescu; Hagi (77. Marinescu), Gabriel Popescu (69. Stinga), Galca en Munteanu; Ilie en Moldovan (85. Niculescu).
Colombia: Mondragon; Cabrera, Bermudez, Palacios en Santa; Lozano, Valderrama, Rincon en Serna; Asprilla (85. Preciado) en Aristizabal (46. Valencia).