" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Expert

Keizerlijke ontvangst Kroatië

ZAGREB, maandag

De voetballers van Kroatië hebben gisteren in Zagreb een keizerlijke ontvangst gekregen. Vele uren voor de terugkeer van de nationale selectie op het vliegveld van Zagreb kwamen al meer dan 100.000 fans op het Plein van de Franse Republiek bijeen.

De meeste supporters hadden na de zege zaterdag in de troostfinale op Nederland (2-1) nauwelijks geslapen. Een tiental rockbands van nationale bodem vermaakten het publiek met nieuwe songs die het WK-succes van Kroatië als thema hadden. "Dit feest duurt tenminste tot maandagochtend", zei een organisator.

Na de landing op het overvolle vliegveld gingen de spelers, met topschutter Suker als stralend middelpunt, per bus langzaam op weg naar het centrum van de stad. Alle wegen rond en in de hoofdstad zaten volledig verstopt. Tienduizenden Kroaten langs de kant trachtten een glimp op te vangen van hun favorieten. Waarnemers hadden niet eerder zo'n massale feestvreugde in de nog jonge republiek meegemaakt. De spelers van Kroatië waren in de avonduren de speciale gasten van president Tudjman. De grootste fan van de nationale ploeg stond erop dat de nieuwe volkshelden de WK-finale tussen Brazilië en Frankrijk in zijn aanwezigheid bekeken.

 

Terug naar WK Nieuwspagina

Copyright © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam