&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Over Wimbledon

De tenniskampioenschappen die The All England Croquet and Lawn Tennis Club sinds 1877 houdt (sinds 1884 ook voor dames) werden al snel heel populair. De vereniging moest daarom uitbreiden. Op de oude lokatie lukte dat echter niet, want de buren wilden hun grond niet afstaan. Daarom werd in 1920 een stuk grond aangekocht op Church Road in de Londense voorstad Wimbledon.

Er werd een stadion gebouwd waarin maar liefst 14.000 mensen een zitplaats konden vinden. Zeker in die tijd was dat uitzonderlijk groot. In 1922 was het complex gereed en verhuisde de club.

In de Eerste Wereldoorlog werden er geen wedstrijden gespeeld. De vereniging moest vijf jaar lang bestaan van giften van leden en donateurs. De Tweede Wereldoorlog greep veel dieper in in de historie van de club.


Tijdens de Blitzkrieg, in oktober 1940, viel er een bom op Centre Court, waardoor 1200 stoelen verdwenen. Het terrein werd gebruikt voor allerlei civiele en militaire doelen: van brandweer- en ambulancekazerne tot ontsmettingseenheid. Hoewel de kampioenschappen meteen in 1946 weer gehouden werden, duurde het tot 1949 voordat The Grounds weer geheel hersteld waren.

Tegenwoordig kunnen er in totaal 32.000 mensen de wedstrijden op het 'heilige' gras tegelijkertijd volgen.