Generali Werkwijzer
 

Laatst bijgewerkt op zondag 4 juli 23:30 uur

Amerikaans feestje op 4 juli

Pete Sampras en Lindsay Davenport hebben van the 4th of July ook op Wimbledon een Amerikaans feestje gemaakt. De Amerikaanse tennissers lieten in de finale van het mannen- en vourwenenkelspel geen spaan heel van hun opponenten Andre Agassi en Steffi Graf.

Davenport werd naast Wimbledonkampioene ook de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst. Sampras raakte zijn positie vreemd genoeg kwijt aan Andre Agassi.

Lindsay DavenportWaar het in ontvangst nemen van de beker voor Pete Sampras bijna routine was, hij won de titel al zes keer, was het voor Lindsay Davenport even wennen. Voor de eerste keer mocht ze de schaal op het heilige gras in ontvangst nemen, nadat ze Steffi Graf met 6-4 en 7-5 had verslagen.

André Agassi kon tegen een superieure Sampras weinig inbrengen. 'Sweet Pete' veranderde in 'Big Pete' en stuurde Agassi in twee uur terug naar de kleedkamer.

Paul Haarhuis verloor met zijn partner Jared Palmer de mannendubbelfinale van het als eerste geplaatste koppel Mahesh Bhupathi/Leander Paes.

Davenport won samen met Corina Morariu het damesdubbel, het gemengddubbel werd gewonnen door Leander Paes en Lisa Raymond.


terug naar boven