&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Sampras opnieuw favoriet
Kan Novotna haar titel verdedigen?

LONDEN - Pete Sampras is weer helemaal terug. De Amerikaan, die een moeilijk seizoen doormaakte en zelfs zijn eerste plaats op de wereldranglijst kwijtraakte, staat weer waar hij hoort: op nummer 1. De titelverdediger is opnieuw favoriet voor de eindzege in het toernooi, waar hij al vijfmaal de beker in ontvangst nam.

Sampras is de te kloppen man In Parijs liep het nog niet zo geweldig voor Sampras, maar op het gras van Queens was het "ijskonijn" uit Tampa, Florida weer helemaal terug. Concurrentie is er genoeg. Patrick Rafter, Richard Krajicek, Goran Ivanicevic, Tommy Haas, Tim Henman, Yevgeni Kafelnikov, Andre Agassi... allemaal mensen die ook op gras goed uit de voeten kunnen.

Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op Jana Novotna, Martina Hingis en Steffi Graf. Voor Jana Novotna is het te hopen dat ze überhaupt mee kan doen. In parijs blesseerde de Tsjechische zich zwaar. Sindsdien loopt ze op krukken, wat uiteraard geen ideale voorbereiding is voor het grastoernooi.

Jana Novotna: blessureleed

En dan Steffi Graf, de winnares van Roland Garros. De Duitse heeft aangetoond dat ze weer tot de absolute wereldtop behoort. In Parijs klopte ze op gravel de hele top-3. Martina Hingis, Monica Seles en Lindsay Davenport kregen klop van de ontketende Duitse, die daarmee ook haar kandidatuur voor Wimbledon stelde. Vreemd is de favorietenrol niet voor de Duitse alleskunner. Ze won Wimbledon per slot van rekening al 7 maal.

Martina Hingis zal op wraak zinnen. De Zwitserse nummer 1 van de wereld kreeg in Parijs een gevoelig lesje. Het is voor haar te hopen dat ze zich daar overheen kan zetten. Ze heeft zich inmiddels wel geëxcuseerd voor haar onsportieve gedrag in Parijs en beterschap beloofd.