&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Sampras op naar 13e grote titel
Davenport wil thuis stunten tegen Hingis

FLUSHING MEADOWS - Pete Sampras is de te kloppen man op de laatste Grand Slam van de eeuw. Hij is de enige die het oude record van Roy Emerson kan breken: haalt hij in New York zijn dertiende grote titel, dan is hij met afstand de beste tennisser ooit.

Sampras en Davenport na hun all-American Wimbledon
Davenport en Sampras met hun Wimbledon-trofeeën.

Pat Rafter is echter een man om rekening mee te houden, want hij heeft de afgelopen twee jaar de titel mee naar Australië genomen. En Andre Agassi is voor de Amerikanen zeker een belangrijke tweede favoriet. Na zijn spectaculaire comeback - van nummer 122 van de wereld tot nummer 1 (meteen na Wimbledon, afgelopen zomer) in krap anderhalf jaar - dichten velen hem enorme kansen toe.

Voor de sport is het te hopen dat twee van deze drie heren in de finale staan, want dat garandeert een "echt" en spectaculair potje tennis.

Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op Lindsay Davenport. In haar voortdurende strijd tegen Martina Hingis wordt gehoopt op een stunt voor eigen publiek.

De jonge Zwitserse van Servische komaf is sinds haar drama op Wimbledon ook niet meer zo ongenaakbaar als vroeger. Sinds mama en Martina elkaar een beetje willen loslaten heeft de glamour girl wisselvallig gepresteerd. Zowel in Parijs als in Londen maakte zij de verwachtingen niet waar. Momenteel is ze echter weer helemaal terug, zo liet Hingis begin augustus strijdvaardig weten.

Velen hadden gehoopt Steffi Graf nog eenmaal aan het werk te kunnen zien. Maar Fräulein Forehand sloeg onlangs alle hoop de bodem in toen ze op 12 augustus onverwacht aankondigde onmiddellijk te stoppen met haar carrière.

De zusjes Williams staan te trappelen om de zegereeks van La Graf over te nemen. Serena en haar oudere zus Venus winnen het ene toernooi na het andere en een Grand Slam kan in dit schema niet echt ver weg zijn.