Servais Knaven


Ploeg: TVM
Geboortedatum: 06-03 1971 in Lobith
Prof sinds 1994
Aantal zeges: 2
Tourstarts: 0
Olympische Spelen: Geen

Voornaamste overwinningen:
1995: Nederlands kampioen


Knaven en Voskamp in Tour-selectie TVM
door Bert Schaap

DEN BOSCH, vrijdag - Tristan Hoffman is niet geselecteerd voor de Tour de France. Ook de Fransman Petilleau ontbreekt in de ploeg van Cees Priem. Bart Voskamp en Servais Knaven nemen hun plaats in.

Om Hoffman te sparen voor de Olympische Spelen werd hij door Priem niet ingeschreven voor de Ronde van Frankrijk. "Tristan en Leon van Bon zijn door bondscoach Knetemann aangewezen voor Atlanta", verklaarde de Zeeuw zijn keuze. "Tussen Parijs en de olympische wegwedstrijd zitten slechts ongeveer acht trainingsdagen. Hoffman kan in Atlanta voor een verrassing zorgen, maar alleen indien hij niet volledig uitgewoond uit de Tour komt. Twee grote evenementen in zo'n korte tijd is voor hem teveel. Na overleg met Knetemann besloot ik hem thuis te laten. Hij kan dan verder aan zijn conditie werken. Tristan wilde zelf wel starten, maar ik denk dat deze oplossing de beste is. Ten aanzien van de premies in de Tour hebben wij duidelijke afspraken gemaakt. Daar komen Hoffman en ik wel uit."

Met Hoffmans prestaties in het voorseizoen houdt Priem geen rekening. De afgelopen maanden verraste de 26-jarige TVM-renner met een fraaie overwinning in Dwars door België en werd hij twaalfde in Parijs-Roubaix. "Ik baal als een stekker", reageerde Hoffman, die zijn contract met twee jaar heeft verlengd. "In mijn ogen is de Tour juist een ideale voorbereiding op Atlanta. Ik denk dat ik in mentaal opzicht twee grote evenementen in zo'n korte tijd wel aankan. Bovendien, wat moet ik de komende weken gaan doen?"
Pas in de laatste week van de ronde van Frankrijk kan Hoffman in de Hofbrau Cup weer wedstrijdritme opdoen. TVM ontbreekt in Rheinland Pfalz, waar Max van Heeswijk, die niet door Motorola is geselecteerd, wel rijdt.

Ten aanzien van Hoffmans olympische selectie houdt bondscoach Knetemann in tegenstelling tot Cees Priem een slag om de arm. "Ik heb alleen bij het NOC*NSF een lijstje met tien namen ingeleverd. Voor de rest ga ik eens rustig kijken hoe de Tour zich ontwikkelt. Hoffman gaat een alternatief programma rijden en zal in ieder geval vormbehoud moeten laten zien voordat ik hem meeneem. Dat geldt ook voor de overige renners die ik selecteer. Ik wil met een zo sterk mogelijke ploeg naar Atlanta."
Waarmee Tristan Hoffman voor de loodzware opgave staat om voornamelijk met trainingen zijn vorm te behouden, terwijl zijn ploeggenoten de Tour afwerken. Mentaal en fysiek een enorme opgave. De komende weken zal duidelijk worden of Priem een goede keuze heeft gemaakt door Hoffman thuis te laten.

De TVM-selectie voor de Tour de France ziet er als volgt uit: Den Bakker, Blijlevens, Knaven, Voskamp (allen Ned.), Van Petegem (Bel), Hamburger, Skibby (Den), Roux (Fra), Poelnikov (Ukr).


Terug naar het overzicht van de renners.


home | ploegen | etappes | nieuws | spel | overige