" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="RIGHT" ALT="">

Mobiel zonder draden-wirwar

Alles moet mobiel. Telefoneren, faxen, datacommunicatie, tegenwoordig kan het allemaal via mobiele apparatuur. Miljoenen draagbare computers zijn er nu al wereldwijd in omloop. Die zijn zeer handig om onderweg mee te werken. Dat wordt dan ook veelvuldig gedaan. Onderhoudspersoneel, vertegenwoordigers, managers, journalisten, hypotheekadviseurs, verzekeringsagenten, het is slechts een greep van de enorme groep mensen die dagelijks hun notebook uit de tas halen om aan de slag te gaan.

Een probleem is echter vaak het feit, dat de eigen apparatuur maar moeilijk op andere hardware is aan te sluiten. Een wirwar van kabels en speciale aansluitingen is het gevolg. Het Amerikaanse bedrijf Xircom uit Thousand Oaks (Californie) heeft hier wat op gevonden. Een speciale insteekkaart voor de notebook met ingebouwde modem en ethernet-aansluitingen maakt voortaal gepriegel met veel snoeren en extra aansluitingen overbodig.

Alles wat men hoeft te doen voor een goede verbinding met het netwerk op kantoor, het eigen GSM-toestel of de vaste telefoonverbinding, is de standaard ethernet- of telefoonkabel op de kaart aan te sluiten. Inkomende telefoontjes kunnen daarbij ook nog worden aangenomen, zonder de verbinding tussen de kaart en het netwerk te verbreken.

Xircom werd tien jaar geleden opgericht. Sindsdien heeft de onderneming meer dan 3,5 miljoen adapters voor aansluiting van draagbare computers geleverd. Daarmee is Xircom wereldmarktleider.