telegraaf.nlDe krantLaatste nieuwsSportPriveDFTDigi


Studeerspecial voor schoolverlaters

Straxx is een speciale bijlage van De Telegraaf, gericht op studenten en scholieren die volgend jaar een hbo-studie gaan volgen. In Straxx aandacht voor
speciale studierichtingen, maar ook veel aandacht voor de lifestyle van studenten.

Verhuizen
voor je studie
De meeste studenten in Nederland gaan niet studeren in de woonplaats van hun ouders. Dat betekent dus verhuizen naar een nieuwe omgeving waarin je nieuwe sociale contacten moet opbouwen.
Er zijn vele manieren te bedenken om te voorkomen dat je een kluizenaar wordt; een teamsport, een bijbaantje of heel veel uitgaan. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om lid te worden van een studentenvereniging.

Straxx bezocht de sociëteiten.
Zie pagina 3


Zo lees je STRAXX.
Klik op de cover. De krant wordt geladen. Daarna met de pijltjes bladeren. Wil je een artikel lezen, klik er dan op en het complete verhaal verschijnt. STRAXX: zo gemakkelijk, daar heb je geen studie voor nodig!

STAATSSECRETARIS ANNETTE NIJS:
„Idealisme is mijn drijfveer”

Plannen heeft ze, veel plannen, de staatssecretaris van Onderwijs, Annette Nijs. Ze is nu 42 jaar oud, en heeft een fraaie carrière bij Shell opgegeven om zich actief in de politiek te begeven. „Uit idealisme, gedrevenheid. Om jongeren kansen te geven. Dat is mijn drijfveer. Daar doe ik het voor. En ik heb er geen spijt van gekregen.”

Zij sprak verder met Straxx over o.a. de politieke slangenkuil, haar band met minister Maria van der Hoeven en over omgaan met kritiek.
Zie pagina 5


Prak of afhaal?
En daar sta
je dan in je kamertje
van drie bij
vier.
Vers onder moeders rokken vandaan en nu verwachten acht hongerige huisgenoten dat jíj gaat koken.

Straxx nam een kijkje in de studentenkeuken.
Zie pagina 15

’Feesten en fietsen stelen’
Nederlanders zijn van oudsher een internationaal georiënteerd volkje.
Dat blijkt wel uit het feit dat Nederlandse studenten in toenemende mate kiezen voor een studie of stage in het buitenland. Maar een omgekeerde trend is ook waar te nemen; ons kikkerlandje blijkt erg in trek bij buitenlandse studenten.

Straxx peilde de mening van bezoekende studenten.
Zie pagina 9


Flirten in de bieb…
De bibliotheek is een onmisbaar onderdeel van het studentenleven, en met thuis studeren maak je ook geen vrienden. Dus meteen die pas halen en oefenen op die openingszin, in het geval dat dat leuke meisje er weer is.

Straxx snel naar de bieb.
Zie pagina 20

Psycholoog test sollicitant
Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van IQ-testen en intensieve psychologische trajecten om te zoeken naar de juiste persoon op de juiste plek.

Straxx zorgt dat je straks
goed bent voorbereid.

Zie pagina 16


© 1996-2003 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.