&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
 

Bijgewerkt tot maandag 7 juni 1999, 9.00 uur

Graf en Agassi zorgen
voor onvergetelijke show

Andre Agassi en Steffi Graf hebben de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros een onvergetelijk slotweekeinde bezorgd. Beiden beleefden in Parijs een come-back zonder weerga. Zaterdag was Steffi Graf in een thriller al te sterk voro 's werelds nummer ťťn Martina Hingis (4-6, 7-5, 6-2), zondag kwam Agassi uit volslagen verloren postitie terug tegen Andrei Medvedev, om alsnog de titel voor zich op te eisen: 1-6. 2-6, 6-4, 6-3, 6-4.

In het gemengddubbel won een ongeplaatst koppel de Franse titel. Katarina Srebotnik uit Slowakije vormde met de Zuid-Afrikaan Piet Norval het winnende duo. Het als zesde geplaatste koppel Larissa neiland/Rick Leach (Let/VS) werd in drie sets verslagen (6-3, 3-6, 6-3).

Het mannendubbel ging als verwacht naar de IndiŽrs Leander Paes en Maresh Bhupathi. De IndiŽrs gelden na de terugval van Woodforde/Woodbridge en de beŽindiging van de samenwerking tussen Paul Haarhuis en Jacco Eltingh als het beste koppel ter wereld. Dat maakten ze waar in de finale tegen de Amerikaan Jeff tarango en de Kroaat Goran Ivanisevic: 6-4, 7-5.

Het vrouwendubbel werd een prooi voor de Williams-zusters. Serena en Venus (als negende geplaatst) klopten twee andere tieners. Anna Kournikova en Martina Hingis werden, zij het nipt, in drie sets verslagen: 6-3, 6-7, 8-6.