" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="RIGHT" ALT="">
 

ACTUELE UITSLAGEN   MANNEN   VROUWEN   DUBBELS

Bijgewerkt tot zondag 7 juni 1998, 21.15 uur

Eltingh/Haarhuis niet te stuiten
Moya pakt eerste grote titel ten koste van Corretja

Eltingh en Haarhuis
Eltingh en Haarhuis
Paul Haarhuis en Jacco Eltingh hebben het geflikt. Op het Court Central klopten de Dutchies gistermiddag hun rivalen Knowles en Nestor in drie sets: 6-3, 3-6, 6-3.

Daarmee haalde Jacco Eltingh zijn tweede Grand-Slamzege van het jaar binnen. In januari was hij Jonas Björkman al de beste in Australië. Eltingh, de nummer één van de wereldranglijst bij de dubbelspelers, leek met Haarhuis op een simpele overwinning af te stevenen. Het Nederlandse koppel won eenvoudig de eerste set en brak al vroeg in de tweede set de service van de tegenstanders. Toch ging die tweede set naar het koppel van de Bahama's en Canada. In de derde set zette het beste dubbel van de wereld de zaken recht.

Carlos Moya kust de beker Alex Corretja en Carlos Moya konden van de heren-enkelfinale op Roland Garros geen spektakel maken. Daarvoor was de overmacht van Carlos Moya te groot. De Mallorcaan won de eerste set eenvoudig met 6-3, kende in de tweede set wat meer problemen, maar won deze set met 7-5. In de derde set leek het verzet van Corretja gebroken. Ook deze spelreeks ging met 6-3 naar Moya, die daarmee zijn eerste grote titel pakte.

Carlos Moya kust de bekerCorretja was de eerste om Moya uitbundig te feliciteren. De twee Spaanse gravelspecialisten zijn dikke vrienden. Corretja gunde zijn landgenoot dan ook de zege. "Ik had natuurlijk graag zelf gewonnen, maar Carlos speelde vandaag gewoon beter,'' aldus de verliezend finalist die de laatste tijd veel trainde met Moya.

De prijsuitreiking was een kolfje naar de hand van voetballegende Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé. De Braziliaan, in Frankrijk vanwege het aanstaande WK-voetbal, liet op het gravel nog eenmaal zien het voetballen niet verleerd te zijn. Hij kreeg aardig weerwoord van de Spanjaarden, van wie Corretja liet zien ook een leuke bal te kunnen trappen.

Martina Hingis en Jana Novotna Martina Hingis pakte in Parijs toch nog een titel. De Zwitserse won met haar Tsjechische partner Jana Novotna het damesdubbel. Lindsay Davenport en Natasha Zvereva konden in de finale geen aanrpaak maken op een beter resultaat. Daarvoor serveerden Hingis en Novotna te sterk. Beide speelsters hebben inmiddels een behoorlijke dubbelreputatie opgebouwd. Die van Novotna dateert alweer van enige jaren, maar die van Hingis is minstens zo indrukwekkend. Zij heeft bijvoorbeeld al eens het dubbel van Wimbledon gewonnen.