De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet

23 november 2000 
PC Thuis 

PC Thuis Home 
De Telegraaf-i 

Kleinste organiser ter wereld

Xircom introduceert deze week een organiser in de vorm van een creditcard, de Rex 6000. Deze elektronische agenda is bedoeld voor jonge mensen die werk en privé beter willen organiseren.

De fabrikant noemt dit hebbeding een MicroPDA, het kleinere broertje van de Personal Digital Assistant (PDA). De Rex weegt 40 gram. Tijdens de introductie in de afgelopen vrijdag tot Playboy Club omgetoverde Escape Amsterdam liepen sommige meisjes met de Rex onder de rand van hun topje. De nieuwe Rex behoort tot de kleinste en lichtste apparaten die momenteel te koop zijn.

Een aanraakscherm en een invoerpen zorgen ervoor dat kalender, adresbestand, takenlijst en memo's eenvoudig actueel zijn te houden. Het geheugen van 2MB is voldoende groot om duizenden afspraken, taken en contacten in op te slaan.

Het synchroniseren van informatie met een pc kan op twee manieren gebeuren. De Rex kan in het pc-card slot van een laptop worden geschoven of in een usb-cradle worden geplaatst, die op een desktop pc is aangesloten. De gegevens kunnen met Microsoft Outlook worden gesynchroniseerd. Tijdens dit proces kan ook handige informatie van een speciale website worden gehaald. Rex.net is een online dienst voor nieuws, weer, beurs en sport.

De Rex 6000 is niet goedkoop. Zonder cradle kost die 420 gulden, met serieel docking-station 499 gulden en met usb docking-station 539 gulden.

Rex is een product van Franklin. Xircom, leverancier van accessoires voor mobiele computers, heeft deze fabrikant overgenomen. Nieuw is het aanraakscherm, terwijl ook de navigatie is verbeterd.

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">