De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet

23 november 2000 
PC Thuis 

PC Thuis Home 
De Telegraaf-i 

Gadgets en controls

De allereerste game-gadget? Dat was de dansende begonia op de televisie waarop we 'Pong' in zwart-wit speelden. Er is veel veranderd: futuristische helmen, stoelen met ingebouwde controllers en speakers gaan voor veel geld over de toonbank. Een paar nieuwe gadgets vind je hieronder.

SKATE/SNOWBOARD
Het Freestyler Board van Thrustmaster (ƒ199,95) en de Gameboard van Ergenic (ƒ199) maken skate- en snowboardgames nóg spannender. Beide boards werken op de PlayStation, de Gameboard bovendien ook nog op de pc. Het board geeft je het gevoel dat je echt de hellingen afsuist en met de bijgeleverde controller in de hand kun je jumps en tricks moeiteloos uitvoeren. Zorg in ieder geval dat je de ruimte hebt: Spierdijk viel tijdens zijn eerste poging al door moeders porseleinkast.

DANSMAT
Het Disney-spel Jungle Book Groove Party wordt geleverd met een heuse dansmat (ƒ179,95), zodat bezorgde ouders nooit meer kunnen zeuren over het niet-bewegen van hun games-kinderen. Want op de dansmat moet je de bewegingen van Mowgli, Baloe en de anderen nadoen. Vooral voor de kleintjes leuk, wij werden er nogal melig van. Bovendien kan Roos niet dansen.


STEM

Shit! Moeten we een bom laten vallen, drukt Spierdijk weer op 't verkeerde knopje! Dat is nu verleden tijd. De SideWinder Game Voice (ƒ129) geeft een stem aan je pc-games, namelijk de jouwe. Een headset, controller en een schijfje met software zorgen ervoor dat als je 'attack' roept, je ook daadwerkelijk aanvalt. Bovendien kun je online overleggen met andere spelers die zo'n ding hebben.

STUUR
Stuurtjes te over tegenwoordig, maar wij vinden de replica's van het Modena-racestuur van Ferrari het lekkerst. Voor Windows, Mac en PlayStation. Er zijn er drie, allemaal met rubber handgrepen, gas- en rempedalen en voorzien van authentieke F1-hendels zoals Ferrari die toepast in echte racewagens. Prijs: ƒ139,95 en ƒ199,95.

 

1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl

&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">