De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife

Racisme en de doodstraf centraal

Weduwe Berry schittert in 'Monster's Ball'

Het lijkt een onmogelijke liefde. Gevangenisbewaarder Hank ontmoet per ongeluk serveerster Leticia en wordt verliefd. Maar heeft deze liefde toekomst als blijkt dat Hank (Billy Bob Thorton) de echtgenoot van Leticia (Halle Berry) naar de elektrische stoel heeft gebracht?

Halle Berry en Billy Bob Thorton
Hank valt voor de aantrekkellijke weduwe Leticia

De hele film is opgenomen op lokatie. Het verhaal speelt zich af in Georgia en er is dus alleen maar gefilmd in en rond New Orleans, Louisiana en de gevangenis 'Louisiana State Penitentiary'. Dat was de keus van regisseur Marc Forster.

Forster stelt met deze film eigenlijk twee zaken aan de orde; racisme en de doodstraf. Een aantrekkelijke zwarte vrouw moet het zien te rooien met haar zoontje nu haar man er niet meer is om voor haar te zorgen. Ze zoekt een baantje als serveerster om het hoofd boven water te kunnen houden en te kunnen blijven wonen waar ze nu woont.

Heath Ledger, Sean Combs en Billy Bob Thorton
Man van Leticia wordt naar de electrische stoel gebracht door Hank en zijn zoon Sonny

Daarbij krijgt ze ook nog een een relatie met een blanke man die als gevangenisbewaarder werkt in een omgeving vol racistische ideeën.

Halle Berry is voor haar rol genomineerd voor beste actrice. Het is haar eerste nominatie. Ondanks dat hij niet genomineerd staat, wordt ook het acteerwerk van Billy Bob Thorton als zeer oed omschreven.

Grappig om nog even te vermelden is dat de rapper Puff Daddy, alias P. Diddy, of zoals hij echt heet; Sean Combs een klein rolletje vertolkt. Hij speelt de ter dood veroordeelde echtgenoot van Berry...

Regie: Marc Forster

Cast: Halle Berry, Billy Bob Thorton, Will Rokos, Heath Ledger, Sean Combs

2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: crazylife@telegraaf.nl