Woody ontvoerd in
sprankelende 'Toy Story 2'

door Eric Koch

Een scheurtje in zijn arm houdt een bedroefde Woody thuis, als zijn baasje Andy naar het padvinderskamp afreist. Over belangstelling heeft de speelgoedcowboy echter niet te klagen. Hij wordt gestolen door een verzamelaar, die met Woody een zeldzame collectie completeert en er in Japan een hoop geld voor denkt te vangen. Het prototype van onze Woody blijkt de hoofdpersoon van een eertijds populaire tv-serie, die na een aantal jaren werd vervangen door een reeks ruimte-avonturen.

Buzz Lightyeer helpt zijn vrienden ook in 'Toy Story 2'.

Het verlies van populariteit is het opvallendste thema in het sprankelende 'Toy Story 2'. Cowgirl Jane, een van de vroegere personages uit Woody's tv-serie, bezingt in een mooi liedje van Randy Newman hoe haar geliefde bazinnetje bij het klimmen der jaren de belangstelling voor haar favoriete pop verloor. Maar, zo leert regisseur John Lassiter zijn jonge kijkers, beter een bezeerd hart dan een leven zˇnder liefde. In het verlengde daarvan moet Woody kiezen tussen een toekomst onder bewonderende blikken in een Japanse vitrine en de ooit aflopende liefde van zijn baasje.

Bij het maken van die keuze willen Buzz Lightyear en Woody's andere makkers graag een handje helpen. Zij gaan op zoek naar hun ontvoerde kameraad en die reddingsoperatie leidt onder meer tot spektakel in een speelgoedmagazijn en in een bagagehal op een vliegveld. Tal van bijzondere, geestige en vertederende tafereeltjes bevat deze ge´nspireerde tweede aflevering van 'Toy Story', die inventief verder gaat op het destijds nieuwe pad en de computeranimatiekunst weer een stap verder brengt.

Regie: Ash Brandon/Colin Brady.

Cast: Voicecast: Tom Hanks, Tim Allen.