&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

'Austin Powers: The Spy Who Shagged Me'

door Erik Koch

Geheim agent Austin Powers leek de wereld bevrijd te hebben van de boosaardige dr. Evil, maar de machtswellusteling duikt weer op, met een nieuw plan om de mensheid zijn wil op te leggen.

Om van zijn swingende tegenstander geen last te hebben, reist Evil terug in de tijd teneinde Austin Powers' befaamde mojo te stelen. En dus moet ook Austin in 'Austin Powers: The Spy Who Shagged Me' naar de swinging sixties om zijn seksuele kracht te heroveren en tegelijkertijd de samenleving te redden.

Mike Myers weet zich gesteund door Heather Graham tijdens een nieuw avontuur van Austin Powers.

De nieuwe botsing tussen de twee aartsvijanden (allebei gestalte gegeven door Mike Myers, die met de kolossale Schotse schurk Fat Bastard weer een nieuw typetje aan zijn repertoire toevoegt) levert een kanonnade van grappen op. Die treffen in het ge´nspireerd melige eerste half uur vaak doel, maar daarna is het komische kruit verschoten.

Omdat Elizabeth Hurley zich onverwacht ontpopt tot kwaadaardige robot, mag Heather Graham in dit tweede avontuur (opvallend succesvol in de VS) de romantische honneurs waarnemen. Shagadelic, baby!

Regie: H. Jay Roach

Cast: Mike Myers, Robert Wagner, Rob Lowe, Heather Graham, Elizabeth Hurley