" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> " WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

Diana, Prinses van Wales (1961 - 1997)

Prinses Diana op eilandje begraven

Van onze verslaggevers - LONDEN, zaterdag

Prinses Diana zal vandaag niet begraven worden in het bijna 500 jaar oude familiegraf van de Spencers in Great Brington, maar binnen de veilige muren van het familiekasteel Althorp House in Northamptonshire.

Die beslissing werd gisteren genomen door haar broer graaf Charles Spencer.

De familie Spencer vreesde dat het familiegraf, een kleine kapel, te veel een bedevaartplaats zou worden voor de miljoenen Engelsen die prinses Diana in de toekomst willen bezoeken en dat het graf niet de nodige verzorging zou kunnen krijgen.

Gelukkig
Daarom werd gisteren besloten om Diana naast het ouderlijke huis te begraven op een klein eilandje midden in een meertje, waaraan Diana als kind gelukkige herinneringen bewaarde. Op dit rustige familieplekje kunnen haar twee zoons William en Harry hun moeder in de toekomst ongestoord bezoeken.

De BBC en het onafhankelijke Engelse televisiestation ITN beginnen vanmorgen om 08.00 uur Nederlandse tijd al met live-uitzendingen over Diana's laatste 'Tocht der Tranen'.

Tijdens de kerkdienst die één uur en zevenenveertig minuten zal duren en die worden geleid door dominee Wesley Carr samen met de aartsbisschop van Canterbury dr. George Carey, zal onder meer de Britse premier Tony Blair het woord voeren. Hij zal uit Corinthians 1 het stuk 'Vertrouwen, hoop en liefde' voorlezen. Ook Diana's broer zal het woord voeren.

De sopraan Lynn Dawson zal een stuk zingen uit Verdi's Requiem, waar Diana erg van hield. Ook wordt Diana's favoriete lied, de Jupiter-melodie uit Planet Suite van Holt gezongen, dat ook klonk bij de huwelijksplechtigheid in 1981. Haar vriend Elton John zal zijn in 1974 voor Marilyn Monroe gecomponeerde lied Candle in the Wind zingen, waarvan de tekst Goodbye Engeland's Rose speciaal werd aangepast voor Diana.

Voor de miljoenen Britten langs de route die een glimp van de dienst willen opvangen zijn in Hydepark vandaag enkele reusachtige videoschermen opgesteld. Ook bij de voetbalclub Fullham, eigendom van Dodi's vader, Mohamed aL-Fayed, kan de dienst op videoscherm worden gevolgd.

Butler
De uiteindelijke teraardebestelling van prinses Diana zal alleen worden bijgewoond door haar beide zoons, prins Charles, haar broer Charles Spencer, haar twee zusjes Lady Jane en Lady Sarah met hun echtgenotes, haar moeder Frances Shand-Kydd en haar favoriete butler Paul Burrell.Terug naar Diana, Prinses van Wales (1961 - 1997)