" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> " WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

Diana, Prinses van Wales (1961 - 1997)

Dodi's gedicht in zilver
mee in Diana's kist

Van onze verslaggevers - LONDEN, zaterdag

Dodi al-Fayed, prinses Diana's geliefde, blijkt een gedicht voor haar te hebben geschreven dat hij in een zilveren tablet liet graveren. Hij had het geschenk onder een hoofdkussen van het bed in zijn appartement in Parijs gelegd.

Dodi's vader gaf het geschenk aan de familie van de zondag verongelukte prinses. Het tablet komt in de doodskist en wordt met Diana begraven.

Prinses Diana op haar beurt had Dodi al-Fayed een paar manchetknopen cadeau gedaan die nog van haar overleden vader waren geweest. Ook heeft ze hem een gouden sigarenknipper met een kaartje met de woorden 'Liefs van Diana' eraan bevestigd gegeven. Dat hebben de nabestaanden van Dodi gisteren bekendgemaakt.

De kostbare ring die hij haar zondagochtend, vlak voor het dodelijke ongeluk gaf, was een reactie op deze geschenken. "Wat deze ring betekende, zullen we waarschijnlijk nooit weten", zei Michael Cole, de woordvoerder van Dodi's vader, Mohamed al-Fayed.

Cole vertelde dat al-Fayed het sigarenschaartje met Diana's liefdevolle tekst in het Parijse appartement van zijn zoon heeft gevonden. De manchetknopen waren, aldus Cole, het "laatste geschenk dat Diana van haar vader had gekregen. Ze zei dat ze wist dat haar vader verheugd zou zijn als hij zou weten dat ze in zulke goede handen waren." (AP/DPA)Terug naar Diana, Prinses van Wales (1961 - 1997)