" WIDTH=0 HEIGHT=0 BORDER=0 ALT="">

Diana, Prinses van Wales (1961 - 1997)

Arts: Ze was bewusteloos en kreunde

Van onze correspondent - PARIJS, dinsdag

dr. Frederick Maillez"Ze was bewusteloos, kreunde en maakte ongecontroleerde bewegingen", zei dr. Frederick Maillez, een jonge arts die als eerste prinses Diana te hulp schoot, kort na het zware auto-ongeluk in een smalle tunnel in Parijs die haar fataal zou worden.

"Toen ik bij de auto kwam, zag ik dat twee mannen dood waren. Een jonge vrouw achterin leefde nog. Ik herkende haar aanvankelijk niet", aldus Maillez. "Ook een andere man was nog in leven. Hij werd verzorgd door iemand van de vrijwillige brandweer."

Dr. Maillez bekommerde zich daarom om de vrouw achterin. "Haar hoofd lag op haar schouder zoals bij een bewusteloos iemand die geen adem krijgt. Ik heb haar hoofd in een betere positie getild en haar zuurstof toegediend met een masker dat ik achterin mijn auto had liggen."

Tijdens zijn hulpverlening in de zwaar vernielde Mercedes, zag dr. Maillez overal om zich heen fotografen die foto's aan het maken waren. "Het leken er wel tien à vijftien. Zij klikten non-stop met hun camera's. Maar ik kan niet zeggen dat ze mij hinderden bij mijn werk."Terug naar Diana, Prinses van Wales (1961 - 1997)