" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> " WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

Diana, Prinses van Wales (1961 - 1997)

Franse politie pakt nog
drie fotografen op

Van onze correspondent - PARIJS, vrijdag

De Franse politie heeft gisteren nog eens drie fotografen in voorlopige hechtenis genomen. Zij hadden zichzelf aangegeven, omdat zij afgelopen zondag bij het fatale auto-ongeluk van prinses Diana en Dodi al-Fayed betrokken waren.

De politie was naar hen op zoek, nadat op de plek van het ongeluk direct al zes fotografen en een motorrijder waren opgepakt. Deze paparazzi worden officieel verdacht van dood door schuld en het verzuimen van hulp aan iemand in doodsnood, waar maximaal vijf jaar gevangenis op staat.

Op het Duitse televisienet Pro-7 verklaarde een onherkenbaar gemaakte Franse fotograaf, die nog voortvluchtig is, dat hij en zijn collega's op hun motorfietsen onmogelijk de Mercedes 280 S van Diana en Dodi konden bijhouden, en dat zij vanuit de verte de klap van het ongeluk hadden gehoord.

"Het was net een film. Toen we bij het wrak aankwamen zei ik: dit kan niet waar zijn. Het was gewoon afschuwelijk", verklaarde de fotograaf, die toegaf dat hij snel enkele foto's had gemaakt.

Gisteren werd in justitiekringen bevestigd dat de zwaar beschonken gelegenheidschauffeur Henri Paul niet de benodigde speciale politievergunning had om de limousine te mogen rijden.Terug naar Diana, Prinses van Wales (1961 - 1997)