De Australische tennisbond was aanvankelijk nauwelijks honkvast te noemen bij haar kampioenschappen. Ook nadat de Australaziatische kampioenschappen waren teruggebracht tot de Australische titelstrijd bleef het een reizend circus.

Ondanks de internationaal brede naam werd de wedstrijd overigens sinds het begin in 1905 slechts tweemaal buiten Australië gehouden: In 1906 en 1912 in Nieuw-Zeeland.

Om iedereen een kans te geven op een thuiswedstrijd werd het toernooi telkens in een andere staat gehouden. In 1972 besloot de bond echter een vaste plaats uit te kiezen, en wel daar waar het meeste publiek getrokken kon worden.


Dat was overduidelijk Melbourne. Kooyong Lawn Tennis Club was de lokatie voor het evenement, dat echter al snel uit dat jasje groeide. De lokale overheid besloot daarom Flinders Park te bouwen, dat in 1988 opgeleverd werd.

Er wordt nog steeds gebouwd aan het complex, dat drie jaar geleden werd omgedoopt in Melbourne Park.

Centre court kan 15.000 bezoekers herbergen, hoofdbaan 1 zesduizend, baan 2 drieduizend en baan 3 heeft tribunes voor tweeduizend mensen. Hoofdbaan vier tenslotte kan 1100 bezoekers aan.